NEWS

NEWS

Αρχική    →    News

Η κατασκευή πισίνας είναι μία επιλογή που ο καθένας πλέον στις μέρες μας μπορεί να κάνει, ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες του, και να απολαμβάνει καθημερινά τις χαρές του νερού. Η πισίνα είναι μια επένδυση prestige, αλλά κυρίως μία επένδυση ευτυχίας, χαλάρωσης και δημιουργίας όμορφων στιγμών για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Τι καλύτερο από μια πισίνα για να διώχνουμε το καθημερινό άγχος και να βρισκόμαστε με την οικογένειά μας; Υπάρχουν σήμερα πολλές λύσεις προσαρμοσμένες σε όλα τα είδη οικοπέδων και βαλαντίων. Επειδή όμως είναι ένα έργο που μία φορά φτιάχνει κανείς, χρειάζεται να γίνει σωστή μελέτη και να επιλεγούν έμπειροι κατασκευαστές.

Τι πρέπει να προσέξεις πριν προβείς στην κατασκευή της πισίνας σου.

Καταρχήν υπολόγισε μια ελάχιστη επιφάνεια οικοπέδου 100 m² για τη διαμόρφωση μιας πισίνας καθώς και έναν προϋπολογισμό μεταξύ 10 έως 20.000 ευρώ για τις πιο απλές. Το έργο πισίνας είναι μια επένδυση που απαιτεί σκέψη μακροπρόθεσμα, όπως ισχύει για ένα σπίτι.

Υπάρχουν πολλά είδη πισίνας: διαφορετικά μεγέθη, σχήματα, πυθμένες, σκάλες, χρώματα… για να επιλέξετε. Από τεχνικής άποψης θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα είδη φίλτρανσης της πισίνας καθώς και τους εξοπλισμούς που πρέπει να προβλέψετε.

Φυσικά, μία από τις πρώτες παραμέτρους που πρέπει να τεθεί στο τραπέζι κατά την επιλογή πισίνας, είναι ο προϋπολογισμός που είμαστε πρόθυμοι να διαθέσουμε για το έργο και να γνωρίζουμε τη μελλοντική της χρήση. Υπάρχουν τρία είδη πισίνας ανάμεσα στα οποία ,πορείς να επιλέξεις ανάλογα με τον προυπολογισμό σου αλλά και σε σχέση με την φυσιολογία του εδάφους όπου θα τοποθετηθεί. Ας τις δούμε αναλυτικά:

Πρώτον, υπάρχει η σκαμμένη πισίνα η οποία σου προσφέρει την μεγαλύτερη άνεση και την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ο τύπος αυτός πισίνας έχει το πλεονέκτημα ότι ενσωματώνεται τέλεια στο οικόπεδό σας, τόσο αισθητικά όσο και τεχνικά. Εννοείτε πως την προτείνουμε ως πρώτη επιλογή, ειδικά αφού η ημι-σκαμμένη πισίνα προσθέτει υπεραξία ακινήτου.

Δεύτερη επιλογή είναι η ημι-σκαμμένη πισίνα, ή αλλιώς, «παντός εδάφους»! Είναι και αυτή πολύ ανθεκτική και έχει καλή αισθητική. Χρειάζονται και γι αυτήν, ορισμένες διοικητικές διαδικασίες και προσθέτει, και αυτή, μια υπεραξία ακινήτου στο οικόπεδό. Αυτό το είδος πισίνας, διαθέτει ένα τμήμα εκτός εδάφους και ένα θαμμένο. Την προτείνουμε για τα δύσκολα οικόπεδα, ενώ ενσωματώνεται με λιγότερα έξοδα σε οικόπεδο με κλίση ή σε ανάγλυφο οικόπεδο.

Τέλος, η υπέργεια πισίνα είναι πολύ πιο οικονομική, εύκολη στη μεταφορά και γρήγορη στην εγκατάσταση. Η υπέργεια πισίνα αποτελεί τέλεια λύση για κάποιον που επιθυμεί να κολυμπά χωρίς όμως να αλλάξει την όψη του κήπου του.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να σκεφτείς είναι οι διαστάσεις και το σχήμα της πισίνας που θέλεις να έχεις, σε σχέση πάντα με την χρήση που θα έχει. Ποιά είδη κολύμβησης και δραστηριοτήτων προτιμάς; Αν αγαπάς το αθλητικό κολύμπι, θα πρέπει να προβλέψουμε αρκετό μήκος ή έναν κολυμβητικό διάδρομο. Αντιθέτως, αν επιθυμείς μια πισίνα κυρίως για να χαλαρώνεις και να δροσίζεσαι, μια πισίνα μικρού μεγέθους μπορεί να είναι υπεραρκετή. Όλα εξαρτώνται επίσης από το ποσόν που προτίθεσαι να διαθέσετε να διαθέσεις αλλά και την επιφάνεια του οικοπέδου.

Μία πισίνα κανονική έχει μέγεθος γύρω στα 32 m². Μία μίνι πισίνα είναι γύρω στα 10 m² και ένας κολυμβητικός διάδρομος για αθλητική κολύμβηση ξεκινά από 10 μέτρα μήκος’

Υπάρχουν επίσης διάφορα σχήματα πισινών ανάμεσα στα οποία μπορείς να επιλέξεις και τα οποία είναι προσαρμοσμένα σε κάθε χρήση και στη μορφολογία του οικοπέδου. Έχοντας αυτά υπόψιν, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στην  οβάλ πισίνα, την πισίνα σε σχήμα φασολιού, την κλασσική ορθογώνια» πισίνα, την πισίνα σε ελεύθερο σχήμα, ή τον κολυμβητικό διάδρομο.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να σκεφτείς είναι η επιλογή πυθμένα και βάθους της πισίνας. Είναι και αυτός πολύ σημαντικό διότι καθορίζει την χρήση, την άνεση, τον αρχικό προϋπολογισμό, αλλά και τον προϋπολογισμό συντήρησης/θέρμανσης, και βεβαίως την ασφάλεια. Ο πυθμένας μπορεί να είναι επίπεδος 1,20 μ, κοίλος 1,20 έως 1,80 μ, μεσαίου ή μεγάλου βάθους 1,20 έως 2,40 μ, και λοιπά.

Έπειτα έχεις να επιλέξεις σκάλα (εσωτερική, εξωτερική ή αφαιρούμενη), είδος φίλτρου (με άμμο, φυσίγγια, σακούλες, γυαλί ή διατομικό), εξοπλισμό (σκέπαστρο, θέρμανση, συναγερμός, ρομπότ καθαρισμού), προκάτ ή επί παραγγελία και τόσα άλλα.

Όπως διαπιστώνεις, δεν είναι και τόσο απλό να επιλέξει κάποιος μόνος του τον σωστό τύπο για τις ανάγκες του, για αυτό η πρώτη κίνηση πρέπει να είναι η επιλογή έμπειρων επαγγελματιών που θα σε καθοδηγήσουν να κάνεις την καλύτερη δυνατή επένδυση.

Εμείς είμαστε δίπλα στους πελάτες μας κατά την επιλογή της πισίνας τους, κατά την κατασκευή και την συντήρηση της για χρόνια μετά. Ζήτα δωρεάν μελέτη πισίνας σήμερα κιόλας και κάνε μία επένδυση ευτυχίας!!!

Share:

More Posts

Στείλε μας μήνυμα